2020-04-22 14:22:42• hírek • Szatmár.ro

Április 22: A Föld napja

Április 22-én a Föld napját ünnepeljük világszerte immár 50 éve. A kezdeményezés célja nem más, mint felhívni a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. E napot 175 országban ünneplik, köztük Romániában is.

A Föld napjának idei témája a klímaváltozás. Ez a kérdéskör hosszú évek óta foglalkoztatja már az emberiséget, hiszen a globális felmelegedés és a klíma változása nagyban befolyásolja az társadalmunk jövőbeni lehetőségeit is ezen a bolygón.

Az adott körülmények felhívják a figyelmet arra, hogy szükségünk van egy szemléletmódváltásra, amely révén úgy gazdasági, mint környezetvédelmi szempontból kíméletesebbek lehetünk a Földdel, a természettel való harmonikusabb együttélés érdekében. A természet és a bolygó kizsákmányolásával, az emberiség jövőjét is kockáztatjuk.

A környezetünkkel szemben tanúsított tudatos viselkedés elősegíti a bolygó megóvását, mely által az emberiség jövőjét is biztosíthatjuk.


A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség is ezen gondolatok mentén igyekszik évről évre bevonni a fiatalokat a környezettudatos gondolkodásba, idén is számos programmal készültek a diákoknak.

Mint arról korábban is beszámoltunk, annak ellenére, hogy az iskolák zárva tartanak, a diákok jelentkezhetnek az ügynökség környezettudatos-nevelést célzó programjaira, melyek során lehetőség van esszéket írni, újrahasznosított holmikból különböző tárgyakat készíteni, keresztrejtvényt létrehozni, stb. mely munkákat majd értékelni fogják, sőt, egy öko-brosúrába is bekerülnek majd.

Mivel ez a kezdeményezés nagy népszerűségnek örvend a diákok körében, a szervezők a jelentkezési határidőt június 5-éig, a Környezetvédelmi Világnap dátumáig fenntartják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: